Direktlänk till inlägg 30 november 2009
Kokt torsk med äggsås
Antal portioner: 6
Tid: 25 minuter
Ingredienser
600-900 g torskfilé
0.5-0.75 tsk salt
5-7.5 dl fiskbuljong
Sås:
1-1.5 st ägg
1.5-2.25 msk vetemjöl
3-4.5 dl mjölk
2-3 krm salt
0.5-0.75 krm vitpeppar
2-3 msk hackad persilja
Gör så här
1. Sås: Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan.
2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
3. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter.
4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm.
5. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.
Leksand tog chansen men den usla starten av kvalserien gör att avståndet upp till Rögle på den sista Elitserieplatsen är 3p och det är 9p kvar att spela om. Leksand möter serieledande Södertälje imorgon tisdag och sedan avhängda Växjö och Almtuna. ...
Djurgården vs. Linköping 3-2 OT (2-0 i matcher) Underläge, 0-2, efter två perioder men ändå seger med 3-2 efter sudden death hemma på Hovet. Varför förlorad LHC? De bevakade 1-0 ledningen i andra perioden och spelade avslappnat. Att de fick...
Förrätter: Toast Skagen Sparrissoppa Rödbetor med fetaost Varmrätter: Saffransdoftande fisksoppa med havsgös och tilapius Helstekt fläskfilé med whiskeysås Stekt kyckling med rosépepparsås och västerbottenrisotto Desserter: Morotska...
När presenterar VIK sin huvudtränare för kommande säsong? Det är första april och ingen tränare är presenterad ännu! ----- Skönt med lång helg (fredag-måndag) ------ Smart av Siba att göra reklam för en produkt som inte finns ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 | 26 |
27 | 28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|